Tiktok Beğeni Geçmişi Silme Adımları

Tiktok, en sevilen sosyal medya platformlarının başında gelmektedir. Kısa videolar paylaşılmasını sağlayan bu platform, dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahiptir. Tiktok, pek çok farklı özellik sunmaktadır. Özelliklerin fazla olması nedeniyle, bazı kullanıcılar işlem yaparken zorlanabilmektedir. Ancak Tiktok kullanmak oldukça kolaydır.

Tiktok kullanıcıları tarafından en çok merak edilen konulardan bir tanesi de Tiktok beğeni geçmişi silme olmaktadır. Tiktok platformunda beğendiğiniz videolar, tekrar izleyebilmeniz için favoriler kısmına kaydedilmektedir. Diğer platformlardan farklı olarak, Tiktok platformunda beğenileriniz takipçileriniz tarafından görülebilmektedir. Tiktok kullanıcıları yaptıkları beğenileri ve beğenileri kimin görebileceğini kişiselleştirebilmektedir.

Tiktok Beğenilen Videoları Silme

Daha önce de belirttiğimiz gibi, beğendiğiniz Tiktok videolarını tekrar görüntüleyebilmeniz için sistem oluşturulmuştur. Eğer daha önceden beğendiğiniz videolar artık dikkatinizi çekmiyorsa, beğendiğiniz videoları silebilmeniz mümkündür. Bu sayede Tiktok algoritmasına göre, beğendiğiniz tarzdaki videolar daha az karşınıza çıkacaktır. Böylelikle Tiktok platformunu daha verimli kullanabilirsiniz.

Tiktok beğenilen videoları silme işlemi için birkaç basit adımı takip etmeniz yeterli olacaktır. Bu işlemi mobil cihazınızdan ya da bilgisayarınızdan gerçekleştirebilirsiniz. Tiktok’ta beğendiğiniz videoları silmek istiyorsanız, uygulamanız gereken adımlar aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir.

  • Tiktok hesabınıza giriş yapınız.
  • Sağ alt köşede bulunan “Profil” kısmına tıklayınız.
  • Profilinize girdikten sonra kalp ikonuna tıklayarak “Favoriler” sayfasına giriniz.
  • Favoriler seçeneğinin altında Tiktok’ta beğendiğiniz tüm içerikler sıralanacaktır.
  • Beğeniyi kaldırmak istediğiniz gönderiye tıklayarak kırmızı renkteki kalp ikonuna tıklayınız.
  • Kırmızı kalp, renksiz hale geldiğinde gönderiye yapmış olduğunuz beğeni geri çekilecektir.

Bu işlemi, beğeniyi geri çekmek istediğiniz tüm gönderiler için yapabilmeniz mümkündür. Beğenileri toplu olarak geri çekmek için herhangi bir sistem bulunmamaktadır. Bu nedenle Tiktok beğenilen videoları silme adımında tek tek videoları seçerek yukarıdaki işlemi yapmanız gerekecektir.

Tiktok beğeni geçmişi silme dışında, videolarınızın beğeni sayısını arttırmak için buradan tiktok beğeni satın al sayfasına gidebilirsiniz.

Tiktok Geçmiş Temizleme

Tiktok platformunda aradığınız gönderileri, hesapları veya etiketlerin kaldırmak istiyorsanız yapabileceğiniz bazı işlemler vardır. Tiktok algoritması sürekli olarak ziyaret ettiğiniz hesapları, izlediğiniz videoları, beğendiğiniz içerikleri karşınıza çıkarmaktadır. Zira Tiktok sistemine göre bir kullanıcının hangi alanlara ilgi duyduğu bu sayede belirlenmekte ve keşfet kısmında görüntülenecek içerikler bu yöntemle oluşturulmaktadır.

Tiktok arama geçmişi temizleme işlemi yapmak istiyorsanız, Tiktok uygulamasının kullandığı önbelleği silmeniz gerekmektedir. Önbellek, uygulama ile ilgili kalıcı bilgilerin hiçbirini içermediği için yalnızca arama bilgileri temizlenecektir. Tiktok önbellek temizleme işlemi yapmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin biri Tiktok uygulaması üzerinden yapılmakta, diğeri ise telefonunuzun ayarlar sekmesinden yapılmaktadır. Tiktok uygulaması üzerinden önbellek temizliği yapmak için aşağıda belirtilen adımları takip etmeniz gerekmektedir.

  • Tiktok profilinize giriş yapınız.
  • Profil kısmında çıkan üç noktalı ayarlar ikonuna tıklayınız.
  • Ayarlar sekmesinin alt kısmında bulunan “Önbelleği Temizle” seçeneğine basınız.

Bu adımda Tiktok önbelleği silinmiş olacaktır. Aynı şekilde ayarlarınızdan da bu işlemi tamamlayabilirsiniz. Telefonunuzun ayarlar sekmesinde “Uygulamalar” seçeneğini bulmalısınız. Daha sonra Tiktok uygulamasının üzerine tıklamalı ve “Önbelleği Sil” seçeneğine basmalısınız. Bu basit işlemin ardından Tiktok geçmişi temizleme işleminiz sona erecektir.

Tiktok Geçmişi Silinmiyor

Tiktok kullanıcıları, beğeni ya da arama geçmişini temizlemek için yukarıda belirtilen adımları takip etmelidir. Ancak bu yöntemler uygulandıktan sonra geçmişiniz silinmiyorsa, telefonunuzda bazı sıkıntılar olmuş olabilir. Bu durumda telefonunuzda ne kadar depolama alanı olduğunu kontrol etmeniz gerekmektedir.

Tiktok geçmişi silinmiyor sorunu ile karşı karşıya kalan bireler, bu durumun sebebini merak etmektedir. Bu sorunun meydana gelmesi, pek çok farklı faktörde bağlı olarak gelişebilmektedir. . Aşağıdaki listeyi kontrol ederek Tiktok geçmiş silme sorununa neden olabilen durumlar ve çözümleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

  • Telefonunuzda yeterli depolama alanı yoksa bu durum Tiktok uygulamasının düzgün çalışmasına engel olabilir. Bu nedenle cihazınızın alanını kontrol ederek kullanmadığınız verileri silebilir ve böylece alan açabilirsiniz.
  • Eğer Tiktok uygulamanız güncel değilse, uygulama doğru çalışmayabilir. Uygulama mağazasına giderek Tiktok uygulamasının güncel sürümünü edinebilirsiniz.
  • Eğer telefonunuz eskiyse, Tiktok güncel sürümünü kaldırmıyor olabilir. Bu durumda Tiktok düzgün çalışmayacak ve yapmak istediğiniz işlemlerin gerçekleşme aşamasında sorunlar çıkacaktır. Telefonunuzu yenilemek istemiyorsanız, telefonunuzu güncelleyebilir ya da gereksiz uygulamaları kaldırabilirsiniz.
  • Tiktok uygulaması sorunlu çalışıyorsa, bunun nedeni uygulamanıza başka biri erişmeye çalışıyor olabilir. Eğer başka bir cihaz üzerinden hesabınıza giriş yapmaya çalışan kişi sizseniz, uygulamaya tek bir cihazdan giriş yaparak sorunu çözebilirsiniz.
  • Tiktok sistemsel bir hata yüzünden ya da sizin cihaz sisteminiz yüzünden bir sorun meydana geldiği zaman, Tiktok oturumunuzu kapatmalı ve tekrar giriş yapmalısınız. Tiktok uygulamasında yeniden giriş yapıldığı zaman sorunlar büyük ölçüde azalmaktadır.
  • Tiktok hesabınızda işlem yapmakta zorlanıyorsanız ya da işlem sayfasına erişim sağlayamıyorsanız, geliştirici sistemlerinde bir sorun meydana gelmiş olabilir. Bu durumda uygulamanın güncel olduğundan emin olmalısınız.

Tiktok geçmiş silme ya da beğenileri silmek istiyorsanız, yukarıda belirtilen yöntemler işinize yarayacaktır. Ancak sistemsel sorunlardan kurtulamıyorsanız, Tiktok destek mail adresi ile iletişime geçerek bilgi sahibi olabilir ve yardım alabilirsiniz.

Tiktok beğeni geçmişi görme ve tiktok beğeni geçmişi silme adımları bu şekildedir. Sizde tiktok beğeni geçmişinizi silmek veya görmek için bu adımları uygulayabilirsiniz.